Bij overlijden dag en nacht bereikbaar:
06 20 26 87 68

Wie is John Heskes

“Warmte geeft meer troost.”

John zijn verhaal:

De dood als een rode draad door mijn leven
Als kind had ik al een fascinatie voor de dood. Naast de kapper in ons dorp woonde de begrafenisondernemer en op mijn weg naar school liep ik regelmatig langs zijn mooie begrafenisauto, die voor zijn woonhuis stond te glimmen in de zon. Zwart natuurlijk net zo als zijn pak, zijn hoed en zijn jas.

Bij een overlijden in ons dorp luidden de kerkklokken altijd plechtig, waarna de overledene standaard in de kapel van de kerk werd opgebaard. Op de dag van de uitvaart was er dan een sobere kerkdienst met begrafenis en erna koffie met een broodje in het restaurant vlak bij de kerk.
Iedere uitvaart verliep zo. Dus ook die van mijn oma, de eerste uitvaart in de familie die ik bewust meemaakte en die grote indruk op mij maakte.   

Ik groeide op, volgde een commerciële opleiding en vond een baan bij Hunter Douglas in Rotterdam. Maar na een aantal jaren van focus op omzet realiseren en winst maximaliseren, begon mijn baan te knellen.
Er moest meer zijn in de wereld dan het najagen van materiële zaken.

Klik op de foto om te kijken en luisteren naar John over zijn werk als uitvaartverzorger.

Heskes Uitvaartzorg

Mijn fascinatie voor de dood was er nog steeds en dat, in combinatie met mijn wens om werkelijk iets te willen betekenen voor andere mensen, leidde er toe dat ik in diverse functies binnen de uitvaartwereld aan de slag ging. Een prachtige tijd, waarin werken voelde als het uitoefenen van mijn hobby.

Tot het moment dat mijn vader kwam te overlijden en ik besefte dat ik weliswaar in de uitvaartwereld actief was maar nog steeds niet in het  mooie en dankbare vak van uitvaartverzorger. Een vakgebied dat inmiddels ver afstond van de associatie met de begrafenisondernemer en de invulling van begrafenissen uit mijn jeugd.
Een aantal jaren later overleed mijn moeder en mocht ik voorgaan bij haar uitvaart. Haar afscheid mogen begeleiden, was verdrietig maar gelijktijdig het mooiste cadeau dat zij mij heeft gegeven.

Ik was uitvaartverzorger geworden.  

Inmiddels ben ik al enkele jaren actief als uitvaartverzorger en ken ik het belang van een mooi afscheid van een geliefde. Het mooiste afscheid heeft zowel een lach als een traan in zich. Samen met elkaar mooie herinneringen ophalen en met een warm gevoel terugkijken op een leven dat is heel belangrijk. Daarom ga ik er voor om, op een ongedwongen wijze, samen met de familie in alle rust een mooi, persoonlijk afscheid samen te stellen.

Ik doe dit met oog voor detail omdat juist de kleine dingen heel veel voor iemand kunnen betekenen. Overigens praat en doe ik gewoon zoals ik ben. Een uitvaart hoeft niet plechtig en afstandelijk te zijn.

Warmte geeft meer troost.

Samen maken we van een verdrietige dag een mooie dag om op terug te kijken.